RVS schoonhouden met keukenmiddeltjes

De allerbelangrijkste tip die we je kunnen geven is dat je nooit met staalwol aan de gang moet gaan. Ook andere producten die krassen kunnen veroorzaken kun je hier beter niet voor gebruiken. Gebruik alleen producten waarbij duidelijk vermeld word dat het niet krast. Staalwol kan namelijk krassen maken in de RVS beschermlaag.

Ook zure en zoute stoffen kunnen schade aan het RVS aanbrengen. Wanneer je hier niet goed mee uit kijkt kan het vlekken en kuiltjes in het RVS veroorzaken.

Bakje met olieHeb je vette aanslag op het RVS? Dan is het een idee om het schoon te maken met een ander soort vet. Goedkope slaolie wordt vaak genoemd als tip. Doe een klein beetje op keukenrol en dan veeg je het vet gemakkelijk van het RVS af. Daarna zal vuil ook minder snel de kans krijgen om zich aan het RVS te hechten. Hiermee heb je dus 2 vliegen in 1 klap.

Wanneer je klaar bent met het schoonmaken van het RVS kun je altijd nog even een paar druppels olijfolie uitsmeren over het RVS. Dit zorgt ervoor dat het mooi gaat glanzen en voorkomt lelijke strepen.

RVS Cleaner

RVS Cleaner wil je liever een echt reinigingsmiddel dat geschikt is voor RVS? Dan adviseren wij de RVS Cleaner. Dit is prachtig product dat er voor zorgt dat het RVS weer grondig gereinigd word. Daarnaast krijgt het ook een mooie glans. Als je dit product regelmatig gebruikt is de kans op roest minimaal!

Deel op social media

Vergelijkbare berichten