Hoe werkt de post – pakketbrievenbus?

Kierstand 
Om de status van de pakketbrievenbus visueel te maken en openwaaien te voorkomen zijn de pakketboxen van rvs-woonwinkel voorzien van een zgn. slamslot en een sluitplaat met kierstand.  (nb. de normale brievenbussen op de site hebben geen slamslot en hebben dus geen pakketbrievenbusfunctie)

Door de deur op de kierstand te zetten kan de bezorger zijn werk doen en kunt u direct zien of de box wel of niet gevuld is.

In praktijk betekent dit dat de slotlip in het kommetje in de sluitplaat valt. In deze positie is de deur nog te openen zonder sleutel. Waardoor de bezorger zonder sleutel zijn pakketje kan deponeren. Het deurtje is eenvoudig te vergrendelen door deze helemaal dicht te drukken. Hierbij valt de slotlip achter de sluitplaat en is het slot alleen nog met een sleutel te openen.

Hoe weet de pakketbezorger dat de levering in de pakketbrievenbus moet?

Bij de adresgegevens van uw bestelling kunt u achter uw achternaam of bij opmerkingen: ‘pakket in  pakketbox’  toevoegen. Dit wordt dan mee geprint met de afleversticker op uw pakketje.

Maakt elke vervoerder gebruik van de pakketbrievenbus?
Het gebruik van een pakketbrievenbus levert ook voor de vervoerders veel voordelen op. De bezorgers kunnen het pakket rechtstreeks in de pakketbrievenbus deponeren. Ze hoeven niet te wachten tot iemand de deur opent of op zoek te gaan naar buren die wel thuis zijn. Door deze toegevoegde waarde maken vervoerders graag gebruik van deze faciliteit.

Veiligheid
De brievenbussen en pakketbrievenbussen van rvs-woonwinkel zijn voorzien van eurolocks cilindersloten die hun kwaliteit reeds jaren bewezen hebben in de postkastenbranche. Daarnaast zijn de deuren verstevigd en bestaan de scharnieren uit 6mm massief RVS.

Deel op social media

Vergelijkbare berichten